IMG_20180614_105635

Наш таємний агент на ринку: сир “упав”, а сало кусається!

36 2132

Ура!!! Перемога здорового глузду.

Учора вранці (ще до дощу) я знову пройшовся нововолинським базаром і подивився на ціни.

Спершу зайшов у павільйон молочних продуктів і ледь не вмер – уже від радості! 🙂

 

Жінка зважувала чоловікові 2 кілограми сиру. Я спитав, почім кіло сиру.

Вона відповіла: “20 гривень кілограм”.

Так-так, кілограм!

 

Оця пані продавала найдешевше!

 

Пішов я далі рядами питати ціну сиру. Він зараз коштує 25 або максимум 30 гривень за кілограм.

А згадайте, друзі, мою минулу публікацію, коли за склянку сиру (500-800 грамів) просили аж 30 гривень. А тепер кілограм сиру – щонайбільше 30 гривень!

 

Ні дня без пляшки… молока! Пийте, хлопці, пийте!

 

Далі. 5 днів тому капуста молода 15 гривень коштувала, а вчора – 12.

Молода картопля велика – 10 гривень кілограм, мала – 8.

Огірки – по 12, кабачки – по 11.

Тепер найголовніший продукт для кожного козака – сало. Сало пішло в плюс і кусається. Сало тонке – 40, грубе – 55-65.

Один лише чоловік, старший уже, який торгує з дружиною в кутку біля самого умивальника, продав мені шматочок сала по 30 гривень. Заважило 1,1 кг, я заплатив йому за сало 32 гривні.

І то він мене впізнав, бо минулого разу, коли я фотографував м’ясний павільйон, він за спиною у мене стояв. А тепер попросив:

 – Напишіть, що у мене хороший товар – смачне сало.

Пишу й показую:

 

Отаке!

 

Інші торговці всі як одна виставили на тонке сало єдину ціну – 40 гривень. І спускати ціну на сало не хочуть. Коли я почав торгуватися з ними, вони мені мало глотку не перегризли.

Кричали на мене:

 – Зараз із осені газ на 70% дорожчає. То чого ми маємо сало і м’ясо дешевше продавати?!

Я так і не зміг жіночу логіку зрозуміти, при чому газ до сала?

А от ціни на сир врегулювалися. Дякую, шановні жінки-трудівниці! 🙂

 

Артур

У ТЕМУ:

Склянка сиру – 30 гривень! Приходьте ще…

 

  • Розкажу iншим:

Також читають

Коментуймо!

36 Коментар "Наш таємний агент на ринку: сир “упав”, а сало кусається!"

повідомляти

Катерина
3 місяців 9 днів тому

При чому газ до сала? Типу свині повітрям ситі? Не знаю хто чим годує, а ніби як свиням і заварити-запарити треба і то не раз на день… А здешевшання городини очевидне – сезон.

Віка
3 місяців 8 днів тому
У селах свиней вже років надцять годують преміксами, тому сало смердить якоюсь заразою, а шкварка не шкваркою, а резінякою тхне. Не розповідайте тут байок, що годуєте картоплею та натуральними кормами. Знаю, бо родичі та знайомі у селах живуть, розповідають про свої сільські будні. Сала не купую, та й м’ясо дорожче, ніж у магазині. Годоване все-одно тим самим, що і фабричні свині. Молоко та сир навіть боюсь купувати на ринку, бо влітку підприємливі “господині” додають антибіотики у молоко та сметану, щоб не кисло. А потім люди дивуються, що родичі помирають від банального запалення легень. Не второпають, що якщо у малих дозах,… Читати далі »
анти чобіт
3 місяців 8 днів тому

а пляшки приносять бомжі та алкаші виймають їх із мусорників а воду з них могла пити хвора людина, туберкульоз і т д

Віка
3 місяців 8 днів тому

О, це вже як водиться.
Сама бачила, як в нас на 15-му бомжі витягують зі смітників пляшки і волочать їх на базарчик, що на 15-му.
Пийте дітки молочко…будете здорові?

5555
3 місяців 9 днів тому

” При чому газ до сала?”
Якби автор знав як у свині росте сало( не тоненьке) то б не задавав таке запитання!
А я розкажу…. сало хороше в свинки візьметься від картошки, яку потрібно зварити НА ГАЗІ !!!! Бачите тепер зв’язок?

Наталі
3 місяців 9 днів тому

А можна і на дровах.

Наталія
3 місяців 9 днів тому

Можна і на дровах)
Тільки в селі і за дрова потрібно заплатити,не можна їхати в ліс і так взяти)місто все хоче дешевше,а з міста в село робити їхати щось ніхто не хоче)))

Олег
3 місяців 8 днів тому

А село, як ви кажете, дешевше не хоче? Приїзжае в місто на ринок і хоче все дорожче і техніку і одяг і косметику, майже село не торгується, а ще й набавляє ціну. Так по Вашому. “І з села в місто робити на заводі щось не хоче”.

Пішохід
3 місяців 8 днів тому

Можна і свиню на випас, а де дрова взяти?

Гість
3 місяців 9 днів тому

Логіки ноль.
Бо газ ще тільки має подоржчати а сало вже подорожчало.

Сергій
3 місяців 9 днів тому

Кричали на нього? Я б **** за такі слова.
Якщо ви не бачили, і навіть не чули як годують свиней (на сало), чи корів, то навіщо писати таке?

Свиням три рази на день потрібно варити картоплю На Газі.

Можна і на дровах, як пише пані Наталі. Тоді сир і сало будуть коштувати у два рази дорожче.

Майже всі хто виріс у місті думають, що в селі все дається за дарма.

Олександр
3 місяців 9 днів тому
Хреновий з Вас і економіст і *колгоспник*,якщо у Вас ціна залежить тільки від ціни на газ….І наберіться сміливості розповісти чим Ви насправді годуєте свиней-чомусь в *радянські*часи,коли хлібом по 16коп.годували-зовсім інше сало було!А ще мабуть і субсидія є і податки заплатили з виторгу? *Поляк* з таким підходом як у Вас вже з голоду вмер би.А ще моліться,щоб не відкрили кордони для імпортних продуктів,бо прийде Вашому *бізнесу* край.Ви хоч маєте поняття скільки коштує,наприклад,мексиканська або аргентинська говядина? Яка найкраща в світі? Чи може Ви мені гарантуєте,що у Вашої корови молоко корисне,чи не над трасою або не біля поля яке тільки покроплене хімікатами вона… Читати далі »
Фея
3 місяців 9 днів тому
Не маю ніякого уявлення якгодовані ті свині, що їхнє сало і м’ясо продають і де паслися корови. Не купую на базарі таких продуктів. Але чітко знаю, що те, що ви хочете, Олександре, називається екологічно чистими продуктами, такі продукти мають сертифікат якості, проходять перевірку відповідних інстанцій і коштують дуже дорого. Це у Європі. Продають такі продукти в спеціалізованих магазинах, а не на ринку. Такі продукти купують для дітей, купують хворі люди, люди, які мають гроші і бережуть своє здоров’я понад усе. Моя добра знайома подавала свинину на ринку – свою власну, якісну, не хімічну! – це я знаю точно, то вона… Читати далі »
Пішохід
3 місяців 8 днів тому

В магазині те саме, селяни здають, тільки лежить довше.

Олег
3 місяців 8 днів тому

А ваша знайома звідки знає що в неї продукція екологічна? Робили аналіз? Чи просто на око? Кормити свиню без хімії не означає екологічність. В картоплі, буряку, пшениці такі можуть норми гербіцидів, пестицидів, нітратів. Там паче що наші люди коли щось кроплять по дозу на око дають. А зараз всі поголовно зілля кроплять і думають що все екологічне.

Фея
3 місяців 8 днів тому

Картопля, буряки і пшениця у них були свої і “на око” вони не нічого не роблять, як ви кажете.
Особисто я торгувала іншим товаром і справді чистим, так мене ті покупці на ринку так паплюжили, що я більше не торгують, навіть відмовляла покупцям, які хотіли забирати товар прямо в мене дома.
Ви трішечки думайте – ви би хотіли, щоб до вас так відносились, як ви до когось зараз відноситесь?
Повторюю ще раз ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТІ ПРОДУКТИ В УСЬОМУ СВВТІ ПРОДАЮТЬ У СПЕЦІАЛЬНИХ МАГАЗИНАХ І КОШТУЮТЬ ВОНИ ДУЖЕ ДОРОГО.

Фея
3 місяців 9 днів тому

Стосовно того, що у колишні часи свиней годували хлібом і м’ясо, сало були смачні.
Тепер вже сам хліб інший, не такий, як колись, це я теж знаю точно.
І що ж ви тепер будете їсти, Олександре?

АНАТОЛЬ Бідзюра
3 місяців 8 днів тому

Ой, – яйця домашні! Та які вони домашні, якщо та домашня курка невідомо де ходить і що їсть? Може радіонукліди? :))) Як на мене – то й молоко у одноразових РЕТ-пляшках із смітника та невідомого походження, і яйця, і сало котрі продаються прямо із землі, і ягоди-малини – купувати не варто. Бактеріологічного та хімічного контролю за їх складом – О. Хіба що у сусідів чи знайомих. Купив колись – воно не скисає, а потім стало зеленим, як трава (молоко).

Пішохід
3 місяців 5 днів тому

Е така бельгійська голуба порода корів, смакуйте на здоров’я м’ яском

Олександр
3 місяців 6 днів тому
Ви ,хоч деколи перечитуйте те,що пишите!Що я буду їсти?….Те,що і їм…але м*яса на базарі вже років 20 не купую-там від одного запаху ригати хочеться. І про екологічні продукти-Ви, як активний користувач інтернетом, почитайте шо таке екологічно чисті продукти ,як вони вирощуються і як реалізовуються.І що потрібно пройти,щоб отримати відповідний сертифікат.І про *домашню*мясо-молочну продукцію-в цивілізованій країні таких базарів давним -давно вже просто не існує,а часник здати свою ппродукцію в супермаркет просто не може,бо це важко і економічно невигідно.Між іншим,якщо Ви захочете виростити свинку для себе,то поросятко маєте купити у того,хто професійно цим займається,а не у сусіда *Ганса*.Продавець зробить всі прививки і… Читати далі »
Фея
3 місяців 5 днів тому

Ото ж вас розібрало до нестями – ви не тільки до продуктів на ринку, а вже і до українських жінок причепилися!!…… Всього доброго вам. Живіть довго і бережіть своє здоров’я, тьху! – свої нерви.

АНАТОЛЬ Бідзюра
3 місяців 8 днів тому
Свята правда, “Олександре”. І самогонку, при СССР, гнали із хліба. А також, із пророщеного зерна. І з картоплі теж. А цукрівка вважалася елітним напоєм. :))) Бурячанку пили у крайньому випадку, затуливши ніс. Статистика хроніків із цирозом печінки та туберкульозом не велась. На казенну горілку по 3, 67 руб.\пляшка, (“Московская”, ще раніше по 2, 87) в основному, вистачало у шахтарів. Народ хлебтав “Біоміцин” (вино “Біле міцне” по 1, 20 руб. і “Сонцедар” – 20% міцності). Бомжі пили денатурат і одеколон “Тройной”, від якого швидко скопичувались і “заселяли” кладовище, що біля м-ну Шахтарський. По селах вирощували самосад – тютюн. Кришили дрібно, скручували… Читати далі »
анти чобіт
3 місяців 8 днів тому

а ще дихлофос з пивом та олександр третій ,суміш одекалону тройной и саша,из клея бф виганяли якусь заразу

Сергій
3 місяців 8 днів тому

Не всі добросовісні продавці в селі і в місті.
Ті, хто тримає декілька десятків свиней на продаж, то ясно, що вони не картоплею їх кормлять.
А бабця, яка 1-2 свині годує рік, то даю 100% що вона навіть не знає яку хімію їм купляти, а як і знає, то не купить, бо вона не дешева.

Пішохід
3 місяців 8 днів тому

Експерте, ти хоч знаешь як та корова виглядає, в Мексиці чи в Аргентині був? Бачив як їх вирощують. Їж Польське екологічно чисте.

АНАТОЛЬ Бідзюра
3 місяців 9 днів тому

Дякую, Артуре. У вас є журналістський талант і сміливість. Пишіть ще.

Сергій
3 місяців 8 днів тому

За що дякувати? Що ображає роботу в селі?

editor
3 місяців 8 днів тому

і хочеться ж вам… Автор і РАДАР нікого не ображають. Якщо вам хочеться ображатися за селян – ми тут ні до чого.
Тиждень тому писали такі самі розгнівані коментарі щодо першого фотозвіту з ринку. Тоді сир коштував 30 грн. за склянку, і всі кому не лінь доводили Артурові, що корову важко й дорого утримувати. Хоча він і не стверджував, що легко.
Та за якихось 5 днів сир різко подешевшав, і вже ніхто з коментаторів не розводиться про корів. Лише про свиней. 🙂

Фея
3 місяців 8 днів тому

Сільські люди у цю гарячу літню пору дуже зайняті, вони не мають широкого доступу до соціальних мереж і не мають часу сидіти в інтернеті, та і, здебільшого, не вміють тим інтернетом користуватись, тому тут майже немає їхніх коментарів, але можете бути певні, що коли буде невигідно торгувати тим чи іншим продуктом, то той продукт просто перестануть постачати на ринок і тоді покупець той чи інший товар вдень навіть зі свічкою не знайде ні по великій, ні по низькій ціні.

Фея
3 місяців 8 днів тому

У мене виникла блискуча ідея – зашліть свого агента у магазини і напишіть про це – нехай ще магазини ціни познижують. Мені особливо не подобається ціна на куряче філе -нуДуже Дорого!…

АНАТОЛЬ Бідзюра
3 місяців 7 днів тому

Так, м-мм, немає таємних агентів і адвокатів у НС. І у мене їх немає, бо нічим платити за їхні дорогі послуги, утримувати “тайняків” і нишпорок, жеби ті приватні магазини ціни познижували і “нуДуже Дороге” вже, куряче філе, стало доступним вам і нам.

Фея
3 місяців 7 днів тому

Як на мене, так і ціна на сир не кусалась, та і на сало. Інша справа, що те сало буває сумнівної якості.

Фея
3 місяців 7 днів тому

По агентів я пожартувала😃, бо знаю, що грошей на їхнє утримання потрібно немало, але ж було написано, що на ринку побував “наш таємний агент”😃

Сусід
3 місяців 7 днів тому

Тільки наші Нововолинські мясоруби хочуть 100% заробіток на м’ясі. Кажуть якщо з свині немає 100-150 баксів зазору то їм не вигідно.

Фея
3 місяців 7 днів тому

Це дурниця, бо коли люди торгують самогонкою, то мають не 100% навару, а набагато більше

Олена
3 місяців 7 днів тому

Так-так!!!Впізнаю наших людей.У себе під носом не бачу,на свої проколи незважаю,а інших судити беруся!А ви візміть і зробіть щось краще!!!ЕКОЛОГІЧНІШЕ І ТАК ,ЩОБ МАЙЖЕ ДАРОМ.І ви знаєте,якщо зробите,то навіть тоді знайдеться якась «бяка»,якій і те не так, і це не сяк.Звикли тільки когось судити і казати ,що нам всі ЗОБОВ’ЯЗАНІ.Зроби сам — так,як має бути,а потім вимагай від когось.І доречі вже може вистачить,а колись було,що було те пройшло.Всім удачі!!!✌

wpDiscuz