Цими днями виповнилось 90 років живій легенді Нововолинська – композитору Олександру Каліщуку.

Почесний громадянин нашого міста став у день ювілею ще й почесним громадянином Волині.

В обласній раді митця вшанували стоячи.

Як це було – розповіла журналістка Олена Лівіцька на “Першому каналі соціальних новин” у репортажі з сесії Волиньради  https://pershyj.com/p-usmishka-legkoduha-demarsh-smityuha-i-richnitsya-na-yuriyiv-den-sesiya-volinradi-reportazh-54170

Вона ж зробила світлини.

“На крайньому місці біля працівників апарату скромно чекає початку сесії Олександр Каліщук. Відомому композиторові з Нововолинська і авторові легендарної «Волиняночки» (пригадуєте: «…чи є в світі де дівчина, як та Ганночка»?) треба було прожити 90 літ, щоб дочекатися, доки у сесійній залі Волині йому пов’яжуть синьо-жовту стрічку зі словами «Почесний громадянин Волині». 

Насправді почесний він дуже давно. За плечима – репресії, горезвісна луківська справа, за якою совєти судили і відправили в табори школярів, фактично гуртківців із волинського селища Луків. 

– Я дожив до цього часу. А міг не дожити… Мені 30 років не давали писати. Із 61-го по 91-й я не писав пісень. Хіба до 61-го і в лагєрі, – казатиме Олександр Пилипович з трибуни обласної ради, доки вийматиме з кишені простий аркуш А4 зі словами чергової своєї пісні про Волинь. 

 

 

«Ніколи в житті не співав із трибуни, але я…”

Він співатиме. Зала аплодуватиме стоячи. Саме цього дня Олександрові Пилиповичу – 90. То буде найчистіша емоція у цій залі. Що ближче до обіду, то глибше обранці занурюватимуться у самоврядну рутину”. 

 

 

А сьогодні в міському Палці культури відбувся творчий вечір Олександра Пилиповича Каліщука.

Здоров’я, маестро!

 

Прочитав сам? Поділись з іншими: