Микола Йосипович Троцюк через Волинський окружний адміністративний суд поновився на посаді, якої вже не існує.

Звільняли його з посади прокурора Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури. Поновили на тій-таки посаді.

Тим часом прокуратура змінила вивіску. Замість місцевоїокружна (адмінреформа дісталась і сюди).

А щоб  бути зарахованим до штату окружної, треба – згідно з законом “Про прокуратуру” – успішно пройти атестацію.

Не пройшов її свого часу Троцюк через сумніви кадрової комісії в його доброчесності.

Далися взнаки 2 адмінпротоколи, складені на нього поліцейськими за скандальну пригоду 11 вересня 2020 р.

Після поновлення Троцюка на посаді, якої вже не існує, обласна прокуратура поновила дисциплінарне провадження щодо нього – саме за цим нашумілим епізодом.

Отже, і цього разу атестацію він може не пройти.

І от у цьому підвішеному стані прокурор справно отримує платню. Згідно з довідкою про середньоденний заробіток, наданою суду, вона становить 1121 грн. 79 коп. на ДЕНЬ.

Які обов’язки пан Троцюк нині має, хто контролює його роботу, ба навіть появу на роботі – невідомо.

Принаймні пояснити це допитливим пікетувальникам не змогли ані керівник Нововолинського відділу Василь Корнелюк, ані керівник окружної прокуратури Ігор Філімонюк.

У п’ятницю, 2 червня, протестна акція під покуратурою в Нововолинську тривала зо дві години. Троцюк нібито від’їхав “по роботі”, на телефонні дзвінки депутатів міської ради й активістів не відповідав.

“РАДАРУ” вдалося його почути, але чарівним голосом Миколи Йосиповича (тим самим, що й на скандальному відео) слухавка запевнила:

 – Ні, це не він. 

Скільки часу триватиме посадово-правова колізія – теж невідомо. Зрозуміло одне: весь цей час держава платитиме грубі гроші прокурору, на якого нема управи. Прокурору, який руками тещі мститься поліцейському Циплакову за затримання й оформлення тих адмінпротоколів.

Депутати Нововолинської міської, Володимир-Волинської районної, Волинської обласної ради від Нововолинська, ви б завітали на прийом до пана Троцюка.

Поцікавилися б, за що він отримує платню, чи не замало це для такого поважного прокурора, чи не потребує він  матеріальної допомоги, чи не затісно йому у приміщенні колишнього дитсадка  🙂

До слова, участь у пікетуванні прокуратури 2 липня взяли депутати міськради Володимир Шаповал, Руслан Влодарчик, Віктор Ромашевський, Микола Лукашук, Яна Никитюк.

Прочитав сам? Поділись з іншими: