Вручення поліцейському підозри замість подяки –  це ганьба для всієї правоохоронної системи, а насамперед – для керівництва ДБР.

Старший лейтенант поліції Віктор Циплаков разом із напарником Богданом Найдюком затримав 11 вересня 2020 р. у Нововолинську прокурора, який напідпитку кермував автомобілем.

Затримали пана Троцюка на подвір’ї прокурорової тещі. Вона була вдома, бачила все з вікна й не заперечувала проти того, що поліцейські зайшли слідом за її зятем у гостинно відчинену хвіртку.

Прокурор покружляв довкола будинку, намірявся вже вскочити у двері. Поліцейські завадили й заламали йому руки, коли став пручатись. Ну, просто як у кіно.

Та у кіно доблесних копів заохочують преміями, підвищують по службі, на крайняк оголошують подяку і вручають грамоту. А тут…

Як уже розповідав РАДАР, теща і тесть прокурора Миколи Троцюка написали скаргу на дії патрульних у Державне бюро розслідувань. Там розпочали й невдовзі закрили кримінальне провадження, бо не вбачали у діях поліцейських складу злочину.

Тесть і теща прокурора оскаржили це рішення у суді. Розслідування поновили.

Віктор Циплаков став їздити на допити. Зрозумівши, що прокурорське право сильніше в нашій державі за закон, мусив найняти адвокатів. 

Віктор – учасник АТО, в нього хворі батьки, двоє маленьких дітей, дружина в декретній відпустці.

Якщо суд визнає геройського копа винним, йому загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі за нібито незаконне проникнення службової особи у чуже володіння.

Завважте, патрульні не лізли через паркан , не вдирались у хату, а слідом за прокурором зайшли у навстіж відчинену хвіртку. Власниця хати все бачила й НЕ заперечувала.

ТО ДЕ ТУТ КРИМІНАЛ???

Пан Троцюк запрошує пройти?    

Напевно, слідчі ДБР і самі розуміють нікчемність обвинувачення. Але факт залишається фактом: 30 червня Віктора Сергійовича Циплакова, поліцейського з 14-річним стажем, викликали у відділення ДБР у Луцьку й оголосили йому підозру за ст.162 ККУ, ч.2 (незаконне проникнення службової особи у володіння).

Незабаром Циплакову мають вручити обвинувальний акт і скерувати справу до суду.

Тим часом прокурор Троцюк, якого звільнили з Володимир-Волинської місцевої прокуратури за висновками атестаційної комісії, поновився на посаді через суд. Тепер йому мають оплатити вимушений прогул, тобто компенсувати 65 тисяч гривень втраченого заробітку.

Народний депутат Ігор Гузь, здивований поблажливим рішенням Адмінсуду Волинської області, пообіцяв відстежувати цю справу.  

Ну, а Циплакова після вручення йому підозри мають відсторонити від роботи. І це за страшенного дефіциту досвідчених та порядних поліцейських у райвідділі.

Якщо суд визнає старшого лейтенанта поліції  винним, то позбавить не лише волі, а й права згодом працювати у правоохоронній системі.

РАДАР закликає краян негайно пікетувати прокуратуру в Нововолинську й Володимирі, виставити пікети під Адміністративним судом Волинської області і під офісом ДБР у Луцьку. 

А головне – до цієї резонансної справи треба привернути увагу центральних ЗМІ та Президента України.

ДБР у нас для чого? Плямувати чесних поліцейських і відбілювати п’яних прокурорів?.. 

Наталя Камишникова

ВІДЕО ЗАТРИМАННЯ ТУТ:

https://www.youtube.com/watch?v=lB20-4Zscn0

Прочитав сам? Поділись з іншими: